Religieuze uitingen bij boa’s: Dit vindt CDA Arnhem

2 maart 2024

CDA houdt een dubbel gevoel over na het debat over hoofddoekjes bij boa’s deze week tijdens de gemeenteraadsvergadering in Arnhem. Eerder steunde een meerderheid van de gemeenteraad religieuze uitingen bij boa’s, CDA niet. Raadslid Scott van den Broek: ‘Het CDA diende dit debatverzoek niet mee in. Niet omdat we blij zijn met het raadsbesluit, maar omdat het nou eenmaal een raadsbesluit is. Een raadsbesluit moeten we respecteren, ook als dit niet onze mening is.’

Het debat zorgde voor veel discussie, ook bij de CDA fractie. ‘Het CDA begrijpt dat dit een ingewikkelde casus is. Ook wij hebben het gesprek hierover intensief met onze achterban gevoerd en merken ook daar een verdeeldheid op, die blootlegt hoe dit onderwerp leeft’, aldus Van den Broek.

‘We wensen onze boa’s neutraliteit toe omdat we degene die aangesproken of beboet wordt niet de ruimte willen geven die handeling op te hangen aan voorkomen. Neutraliteit dient belang voor de boa en de aangesproken persoon.’

Deel dit

Categorieën

Tags