Leerlingen krijgen verplaatsbare gymzaal in Malburgen

8 februari 2024

Het college van de gemeente Arnhem gaat zo snel mogelijk op zoek naar een verplaatsbare/opblaasbare hal voor de tijdelijke vervanging van de gymzaal aan de Fluitekruidstraat in Malburgen. De raad nam unaniem de motie aan van onder meer CDA en SP die hiertoe opriep.

Kinderen van basisschool de Mozaïek en de Parcivalschool kunnen al maanden niet gymen in het bestaande gebouw omdat deze is afgekeurd en recent gesloten door de gemeente. Leerlingen van de school spraken enkele weken geleden in tijdens een van de raadsvergaderingen. ‘Fijn dat we nu na jaren dit langslepende probleem hebben kunnen oplossen’, jubelt fractievoorzitter Klaartje Koorn. ‘Nu dit pand definitief is afgekeurd duurt wachten op nieuwbouw te lang en ben ik blij met deze snelle en tijdelijke oplossing.’

De optie die de gemeente bood om te sporten op andere locaties bleek voor de scholen onwenselijk en onhaalbaar. Uiterlijk in het najaar van 2024 moet de tijdelijke hal zijn geplaatst in de directe nabijheid van de school.

Deel dit

Categorieën

Tags