Wethouder na CDA vragen: ‘Problemen wateroverlast Elderveld dit jaar opgelost’

30 januari 2024

Inwoners in de omgeving van de Rotterdamsingel in de wijk Elderveld hebben afgelopen maanden meerdere keren geen water gehad. Dat duurde van enkele uren tot bijna een dag. De verwachtte oorzaak is poreuze of oude waterleidingen. CDA Arnhem stelde daarom vragen aan wethouder Bob Roelofs.

Raadslid Scott van den Broek: ‘Elke keer als er een reparatie wordt verricht, knapt de leiding elders in de wijk kapot. De druk op de leiding lijkt te hoog en dat blijkt ook uit een aftapkraan waar continu schoon drinkwater in de put wordt gespoten, een noodmaatregel die we natuurlijk liever niet zien.’

Het probleem is bekend bij het college. Roelofs: ‘dit is uitermate vervelend. De verantwoordelijkheid ligt bij waterleidingbedrijf Vitens. We zijn wel met ze in gesprek en onze verwachting is dat Vitens het tweede kwartaal dit jaar aan de slag gaat in de wijk zodat er in de zomer een grote stap is gezet en eind dit jaar de problemen zijn opgelost.’

Deel dit

Categorieën

Tags