CDA: Marcouch heeft juist gehandeld bij demonstratie

25 januari 2024

CDA Arnhem is van mening dat burgemeester Ahmed Marcouch de juiste keuzes heeft gemaakt tijdens de Pegida demonstratie in Arnhem. Dat meldde raadslid Scott van den Broek woensdag na uitleg van de burgemeester. Tijdens de demonstratie werd geprobeerd een Koran te verbranden en dat leidde tot een tegenprotest.

De acties van 13 januari hebben ertoe geleid dat niemand met een warm gevoel naar huis is gekeerd. Het CDA zou daarom ook op willen roepen tot bezinning. Van den Broek: ‘Aan de ene kant een demonstratie waarbij het doel is geweest het bewust vernederen en pijnigen van een groep. Dit soort acties, misschien bij wet toegestaan, passen niet bij de normen en waarden van het CDA. Aan de andere kant een tegendemonstratie waarbij gereageerd werd op basis van emotie en die zich uitte in fysiek geweld. Met als doel, het monddood maken van de ander door het voorkomen van de actie, dat past ook niet bij het CDA.’

Na het debat is er voor het CDA maar één conclusie: ‘We moeten constateren dat de burgemeester alles op alles gezet heeft om zaken in goede banen te leiden. Met de goede intenties, met de wil om recht te doen aan die vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstratie.’

Deel dit

Categorieën

Tags