Wethouder Lauriks zwicht voor CDA: ‘Er komt een vrijwilligersbeleid’

5 oktober 2023

De gemeente Arnhem komt met een nieuw vrijwilligersbeleid. Dat vertelde wethouder Mark Lauriks woensdag na vragen en een agendering van CDA Arnhem. ‘Het CDA vraagt me hier al jaren naar, en ik denk nu dat dit moet gebeuren, ze hebben me zo ver’, geeft de wethouder lachend toe. Hij ziet ook dat er in Arnhem steeds minder vrijwilligers komen. ‘We zijn in gesprek met vrijwilligersorganisaties in Arnhem en willen begin volgend jaar komen met nieuw beleid, want zonder vrijwilligers valt Arnhem om.’

Fractievoorzitter Klaartje Koorn van CDA Arnhem is blij. ‘Wij vragen hier inderdaad al jaren om en zien helemaal dat na Corona het aantal vrijwilligers fors in teruggelopen. We krijgen van alle kanten signalen dat bijvoorbeeld sportvereniging een schreeuwend tekort hebben aan vrijwilligers. Met deze stap van de wethouder zijn wij heel gelukkig.’

Wethouder Lauriks, die eerder al over het vrijwilligersbeleid sprak met fractievolger Luc Groot, laat weten dat hij in het nieuwe beleid graag extra aandacht wil geven aan de jongeren. Daarnaast wil hij als gemeente onder de loep nemen welke dingen de gemeente niet meer moet doen en welke dingen juist wel. Binnenkort komt er een rondetafelgesprek met raadsleden en maatschappelijke organisatie om te komen tot een nieuw vrijwilligersbeleid.

Deel dit

Categorieën

Tags