Niemand sterft graag alleen

11 oktober 2023

Het Leger des Heils heeft aangegeven om voor het Hospice in Rozendaal een overnamekandidaat te zoeken. Vrijwilligers en andere betrokkenen maken zich zorgen over een dreigende sluiting. CDA Arnhem hoopt ook dat dit hospice open kan blijven. ‘Een waardige en prettige plek om te kunnen sterven is geen overbodige luxe’, meldt raadslid Scott van den Broek. ‘Rozenheuvel is ook een plek waar vele Arnhemmers de laatste periode van hun leven hebben doorgebracht.’

Een inwoonster van Arnhem is een handtekeningenactie gestart om het hospice Rozenheuvel open te houden. Inmiddels zijn er al 1000 handtekeningen gezet en overhandigd. CDA wil graag van het college weten hoe belangrijk zij het hospice voor Arnhem vinden en of de gemeente bereid is naar een mogelijkheid te zoeken om deze locatie open te houden, door bijvoorbeeld te helpen zoeken naar een overnamekandidaat.

Van den Broek: ‘Een vrijwilligster zei tegen Omroep Gelderland onlangs de passende woorden, en ik citeer: ‘Als de dood nadert zijn we allemaal gelijk. Je kunt tonnen op de bank hebben staan maar als je niemand hebt, kijkt er niemand naar je om. Dat doen we in de Rozenheuvel wel’, Nou daar gaat het precies om’, besluit Van den Broek.

Deel dit

Categorieën

Tags