Zure matten voor raadsleden Arnhem

27 september 2023

Fractievoorzitter Klaartje Koorn van CDA Arnhem deelde woensdag tijdens de raadsvergadering zure regenboogmatten uit aan alle raadsleden. Koorn hoopt tijdens de raadsvergadering waarin wordt gestemd over een gratis paspoort vanwege geslachtsregistratie normaal met elkaar gesproken kan worden. ‘De matten zijn al zuur genoeg, laten we zoetjes met elkaar omgaan.’

Tijdens eerdere debatten liep de spanning soms hoog op. ‘We weten dat dit debat diepe gevoelens kan oproepen. Laten we dit debat met respect naar elkaar voeren’, benadrukt Koorn. ‘Wilt u zuur doen, neem dan een hap. Wilt u in gesprek en op zoek naar de zoete oplossing voor dit vraagstuk, dan moeten we soms door het zuur heen met elkaar.

CDA stelt voor om, in aansluiting op Gelrepas, te vergoeden tot het rijksdeel. Leges bestaan uit een gemeentelijk deel en een afdracht aan het rijk.

Deel dit

Categorieën

Tags