Arnhem doet onderzoek naar bodycams voor BOA’s

9 november 2023

De gemeente Arnhem gaat onderzoek doen naar bodycams voor BOA’s. Dat vertelde burgemeester Ahmed Marcouch na vragen van CDA Arnhem. ‘Daar zijn we blij mee’, meldt fractievoorzitter Klaartje Koorn. ‘We zien in andere gemeenten dat het gebruik van bodycams leidt tot een effectievere inzet en bescherming van de mensen die onze veiligheid op straat garanderen.’

In Nijmegen is een proef met bodycams een succes gebleken. Op basis daarvan is daar gekozen om de bodycams blijvend aan te bieden aan hun handhavers. ‘Dit is voor ons reden om ook in Arnhem te onderzoeken of we onze BOA’s kunnen uitrusten met bodycams’, reageert Marcouch.

Uit de Nijmeegse proef blijkt dat BOA’s de bodycam als een meerwaarde zien. Zij voelen zich veiliger en zijn van mening dat de bodycam positief bijdraagt aan het optreden op straat. De burgemeester kijkt zelfs al een stapje verder. ‘Een discussie over het, onder omstandigheden, toestaan van gebruik van gewelds- en handhavingsmiddelen door BOA’s is voor ons pas aan de orde indien uit de praktijk blijkt dat deze aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn’, besluit Marcouch.

Deel dit

Categorieën

Tags