Bestaande bouw uitgangspunt bij Schaapsdrift

1 juni 2023

Bestaande bouw wordt het uitgangspunt bij nieuwbouwplannen rondom de Schaapsdrift. Woensdag stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor een amendement van onder meer CDA, VVD en ChristenUnie om uit te gaan van bestaande bouw.

Lang dreigden woningen gesloopt te worden door plannen van het college en door de oplegging van de Wet voorkeursrecht gemeente (Wvg). Wil het college toch overgaan tot sloop, dan zal zij nu zwaar wegende redenen moeten presenteren. Zo voorziet het CDA dat het grootste deel van de wijk behouden zal blijven voor de bewoners.

‘Nee dit is niet ideaal maar dit is een mogelijkheid om voor een groot deel van de wijk wel duidelijkheid te verschaffen. Het liefst behouden we alle woningen maar wij zijn trots dat de bewoners weer aan tafel zitten’, verteld raadslid Scott van den Broek. ‘We zijn benieuwd naar de planvorming en hopelijk is dan voor een groot deel van de wijk de Wvg niet meer nodig. Het liefst hebben we helemaal geen Wvg meer maar daar is geen meerderheid voor in de raad. Daarom hopen we met dit amendement te kunnen redden wat er te redden valt.’

Deel dit

Categorieën

Tags