Veiligheidstafel om criminaliteit tegen te gaan

25 mei 2023

Om criminaliteit in Arnhem terug te dringen komt er een veiligheidstafel. Woensdag stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor de motie van het CDA, VVD en Arnhem Centraal.

Deze veiligheidstafel moet jaarlijks terugkeren waarbij gemeenteraad, portefeuillehouder, en de partners in de veiligheidsdriehoek praten over de uitvoering van het Arnhemse veiligheidsplan en handhavingsbeleid.

Fractievoorzitter Klaartje Koorn: ‘Wij vinden dat een stevige en structurele investering in veiligheid nodig is om bestrijding van ondermijnende criminaliteit te kunnen waarmaken. Verder vinden we dat de gemeente op het gebied van veiligheid met veel partners samenwerkt die buiten de verantwoordelijkheid van de gemeenteraad vallen, maar waar de samenwerking cruciaal is voor bestrijding van ondermijning en criminaliteit.’

Deel dit

Categorieën

Tags