Zorgen over winkels buiten kern-winkelgebied

13 april 2023

Er bestaan grote zorgen bij winkel- en pandeigenaren buiten het nieuw te vormen kern-winkelgebied in het centrum van Arnhem. Het college wil het winkelgebied in het centrum verkleinen, maar wat betekend dat voor de winkels buiten die kern.

Wethouder Bob Roelofs kon woensdagavond die zorgen niet wegenemen na vragen van CDA-raadslid Scott van den Broek. CDA komt daarom nu samen met de VVD met een amendement om voor deze winkels duidelijkheid te verschaffen. ‘Wat is het perspectief voor deze ondernemers’, vraagt Van den Broek zich af. ‘Krijgen dit soort ondernemers ook ruimte om uit te breiden of gaat dat in de toekomst niet meer?’

Terechte zorgen als we Annelies Smits van Hooff mogen geloven. Ze is eigenaar van een winkelpand aan de Jansbinnensingel en sprak vorige week in tijdens de gemeenteraadsvergadering. ‘Ik heb expliciet een vergunning gekregen om mijn pand op te splitsen naar 2 winkels en daarbij veel geïnvesteerd. Nu voelt het alsof de vergunning wordt ingetrokken omdat de plannen worden omgegooid. Het lijkt alsof dit plan van het college weinig vertrouwen heeft in de ondernemers.’

Het CDA vindt dat deze maar ook andere oproepen die vorige week zijn gedaan, serieus moeten worden genomen. ‘We gaan een amendement schrijven en hopen op een meerderheid in de raad, want dat verdienen deze ondernemers. Je hebt ook ondernemers nodig om de stad sfeer te geven en te laten bruisen.’

Deel dit

Categorieën

Tags