Wethouder moet van CDA opnieuw kijken naar gebruik bospaden voor fietsers

6 april 2023

De Arnhemse wethouder Van der Wel gaat opnieuw kijken naar het gebruik van bospaden voor fietsers. Het college van de gemeente Arnhem wilde een aantal bospaden in Schaarsbergen sluiten voor fietsers om dieren te beschermen.

Op aandringen van CDA, VVD en SP is Van der Wel in de afgelopen weken het gesprek aangegaan met een bredere groep belanghebbenden, waaronder met name fietsers. Dit is belangrijk omdat door zwaardere natuurbeschermingseisen de toegankelijkheid van de bossen voor recreanten onnodig moeilijk dreigden te worden. In het gesprek deze week in de gemeenteraad heeft de wethouder toegezegd dat een herziening van de bospaden zal plaatsvinden die tot meer tevredenheid leidt bij recreanten en omwonenden.

Het CDA is voorzichtig tevreden met deze toezegging van de wethouder. Binnenkort praat de gemeenteraad hier verder over.

Deel dit

Categorieën

Tags