Meer ruimte voor betaalbare koop bij nieuwbouw

15 april 2023

Bij nieuwe woningbouwprojecten moeten er in de toekomst ook ruimte zijn voor betaalbare koopwoningen. Woensdag stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor de motie van CDA, D66, ChristenUnie, VVD, Volt en de PvdA.

Het college moet bij de totstandkoming van de woonvisie een plan ontwikkelen om het aandeel betaalbare koopwoningen vast te leggen bij toekomstige woningbouwprojecten. ‘We weten dat Arnhem een groot tekort heeft aan betaalbare woningen en dat remt de doorstroming. De meest voor de hand liggende maatregel om tot meer betaalbare koopwoningen in Arnhem te komen is het vergroten van het aanbod’, weet fractievoorzitter Klaartje Koorn.

‘In Arnhem zijn al afspraken gemaakt over het realiseren van minimaal 30% sociale huurwoningen bij nieuwbouwprojecten. Maar afspraken over koopwoningen ontbreken. We wachten nu de woonvisie af en hopen dat iedereen een fijne woning kan vinden.’

Deel dit

Categorieën

Tags