CDA over ja-ja sticker: ‘wij zeggen nee-nee’

30 maart 2023

CDA Arnhem ziet niks in het invoeren van een ja-ja sticker op de brievenbussen. Dat zou betekenen dat je alleen nog ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huis bladen ontvangt als je deze sticker op je brievenbus plakt. Nu plak je een sticker als je ze niet wil ontvangen.

Het CDA vindt dit plan van het college een beetje betuttelend. Raadslid Scott van den Broek: ‘We moeten ook denken aan onze ondernemers die op deze manier reclame maken in de wijken. En wat te denken van de verenigingen die met het inzamelen van het oud papier nog een paar zakcenten verdienen. Daarnaast gaat het nog regelmatig mis omdat bezorgdiensten vaak geen rekening houden met de sticker.’

Ondanks deze argumenten koos een grote meerderheid van de gemeenteraad voor de plannen van het college. Volgens het college vermindert dit de milieubelasting. Huis-aan-huisbladen met tenminste 20 procent journalistieke content mogen nog wel huis-aan-huis worden verspreid.

Deel dit

Categorieën

Tags