Veiligheidstafel om veiligheid Arnhem te verbeteren

20 april 2023

Om de veiligheid in Arnhem te verbeteren is het CDA deze week met een voorstel gekomen om een jaarlijkse veiligheidstafel te organiseren met de gemeenteraad, burgemeester, en andere partners over de uitvoering van het Arnhemse veiligheidsplan en handhavingsbeleid.

Een meerderheid van de gemeenteraad gaf aan deze plannen wel te zien zitten. Fractievoorzitter Klaartje Koorn: ‘Een stevige en structurele investering in veiligheid is nodig om bestrijding van ondermijnende criminaliteit te kunnen waarmaken. Er zijn al enkele goede stappen gezet om de veiligheid van Arnhemmers te vergroten. Denk daarbij aan de motie van het CDA voor meer BOA-capaciteit. Maar deze stad wordt nog steeds geteisterd door criminaliteit, overlast en drugs.’

Koorn: ‘Daarnaast broeden we op een initiatief om in de stad met andere partijen te praten over de (hard) drugsproblematiek in onze stad. Waarin we drugs onder jongeren bijna verheerlijken bij het uitgaan. Het CDA en de VVD willen dat veiligheid in onze stad een vaker terugkerend onderwerp wordt en vandaar onze motie.’

Deel dit

Categorieën

Tags