CDA: Maak van Arnhem een harddrugsvrije stad

4 maart 2023

‘Maak van Arnhem een hard-drugsvrije stad’, die oproep deed fractievoorzitter Klaartje Koorn woensdag tijdens het vervolgdebat over ondermijning in Arnhem. Ondermijning gaat over de maatschappelijke effecten van georganiseerde misdaad. ‘Drugs zijn hoofdoorzaak van deze ellende.’ Burgemeester Ahmed Marcouch roept op tot een landelijk drugsdebat. ‘Wat willen wij als gemeente’, vraagt hij zich af. ‘willen we proeven met legalisatie of willen we drugsvrij. We zijn nu al vrij ver om te starten met proeven voor legalisatie.’

Twee weken geleden spraken professionals de raad toe over de gevolgen van ondermijning. Koorn: ‘Daaruit bleek in onze ogen al snel dat er sneller en meer ingegrepen moet worden bij het vermoeden van criminaliteit of louche praktijken.’

Behalve al deze opties blijft het CDA hameren op meer Boa’s. ‘Wij moeten uitstralen dat we geen drugs willen in deze stad, dat we jongeren helpen en kansen bieden om een waardevol leven te kunnen leiden, onze scholen, wijkteams, jongerenwerkers en politie als een geoliede machine samenwerken’, meldt Koorn. ‘Daarbij zullen we blijven vragen in deze gemeente voor verdere uitbreiding voor de Boa-capaciteit, een visie op veiligheid en de samenwerking en inzet van Boa’s met wijkteams en politie.’

Deel dit

Categorieën

Tags