CDA teleurgesteld over enorme kostenstijging Blauwe Golven

9 maart 2023

De Blauwe Golven worden hersteld. Een meerderheid van de gemeenteraad accepteerde woensdag de enorme kostenstijging, maar het CDA niet. Een gebrekkige communicatie van het college richting de raad over de kostenstijging van minimaal 2,5 miljoen is raadslid Scott van den Broek een doorn in het oog. ‘Wat een mooie groene corridor had kunnen worden, moeten opgepoetste blauwwitte stenen worden, die inmiddels zwaar in de rode cijfers schieten. De informatieverstrekking daaromtrent is wat het CDA betreft een zwarte bladzijde.’

Na de opmerking van wethouder Bob Roelofs dat de raad nog alle keuzes kon maken kwam ook de Creatieve Groene Corridor weer op tafel: veel stenen verwijderen en daar groen voor in de plaats. ‘Wij hadden graag het besluit van de Blauwe Golven willen heroverwegen en daarbij de corridor als goed alternatief te zien’, vertelde Van den Broek. ‘We vinden het jammer dat de motie hierover die we samen met de SP indienen geen meerderheid in de gemeenteraad heeft gekregen. We hopen dat de kosten van het project niet verder stijgen en mocht dit wel gebeuren dat de raad deze keer wel tijdig wordt geïnformeerd. De gemeenteraad heeft de verplichting om goed te kunnen verantwoorden en te controleren hoe omgegaan wordt met publiek geld.’

Deel dit

Categorieën

Tags