Stil protest Schaapsdrift raakt de CDA fractie

3 februari 2023

Een stil protest van mevrouw Bonekamp tijdens een nieuwe behandeling over de Schaapsdrift raakte CDA-raadslid Scott van den Broek diep. ‘Die mensen zitten hier voor de elfde keer om in te spreken omdat ze zich zorgen maken over hun buurt. Elke keer worden ze genegeerd, ze hebben alle vertrouwen in dit college verloren’, ziet Van den Broek. Bonekamp koos ervoor om elke keer een nieuwe tekst te laten zien in haar tekenblok zonder er maar 1 woord bij te noemen. ‘Wij zijn sprakeloos’, was een van haar teksten.

Een kleine meerderheid van de gemeenteraad stemde vorig jaar voor de plannen van het college om de wet voorkeursrecht gemeente toe te passen op de woningen in de omgeving van de Schaapsdrift. Met deze maatregel wil het college de ruimte krijgen om plannen te ontwikkelen voor nieuwbouw in het gebied. Dit brengt echter een onzekere toekomst voor de huidige bewoners met zich mee.

Nu ligt er een zogenoemde startnotitie waarin de kaders voor de planvorming in Schaapsdrift vastgesteld worden. Het college wil er 500 tot 1000 woningen realiseren, maar er valt geen woord te lezen over het behouden van de huidige woningen. ‘En wederom is er niet naar de buurt geluisterd’, aldus de inwoners en Van den Broek. ‘De bewoners hebben ook geen enkel vertrouwen in deze plannen, ze worden constant genegeerd. Wij blijven hun belangen verdedigen.’

Deel dit

Categorieën

Tags