Krijgt veld 1 Schuytgraaf een eigen ontsluiting?

1 december 2022

Hoe moeten de bewoners van het nieuw te bouwen veld 1 in de Schuytgraaf hun woonwijk verlaten. Is dat door veld 2 naar de Minervasingel zoals oorspronkelijk het plan was, of is dat met een eigen ontsluiting direct op de Minervasingel.

De gemeente moet garant staan voor een veilige woonomgeving, helemaal als wijken veranderen en groeien. Het CDA wil daarom een eigen ontsluiting voor bewoners van veld 1. Dit ontlast de verkeersontsluiting door veld 2 naar de Minervasingel.

Het blijft voor het CDA een moeilijke keuze, omdat voor meerdere ontsluitingsvarianten wat te zeggen is. De insprekers die verschillende velden en groepen vertegenwoordigden, hadden allemaal begrijpelijke zorgen over de verschillende opties. De bewoners van veld 4 maken zich namelijk zorgen dat een eigen ontsluiting van veld 1 voor hun te veel hinder geeft. Fractievolger Luc Groot: ‘Wat ons betreft is het risico te groot om de afwikkeling van veld 1 en 3, enkel via de weg Vakwerkbrug in veld 2 te doen. De spreiding van het verkeer bij de variant met een directe ontsluiting van veld 1 is in onze ogen veel beter. Het externe onderzoek wijst uit dat de groene compensatie is geregeld en ook de verkeersveiligheid voor fietsers is niet in het geding. Wel moeten we kijken naar de beste inpassing voor de aanliggend tuinen bij een nieuwe ontsluiting. ’

Met een aantal politieke partijen stelde het CDA voor om met alle bewoners uit de verschillende velden nog eenmalig een poging te doen tot een gezamenlijke compromis te komen waar iedereen tevreden mee kan zijn. ‘Als dat nog een optie is zijn we daar zeker voor’, reageert Groot. Wethouders Paul Smeulders gaat dit doen maar gaat er van uit dat er geen optie is te vinden waarbij iedereen tevreden kan zijn.’

Binnenkort neemt de gemeenteraad een beslissing

Deel dit

Categorieën

Tags