GelreDome ondanks gebreken veilig

16 juli 2022

Stadion GelreDome is, ondanks enkele gebreken, veilig. Dat stelt de gemeente Arnhem bij monde van burgemeester Ahmed Marcouch na vragen van het CDA. ‘Op basis van onderzoeksresultaten zijn uiteindelijk enkele constructie-onderdelen van het stadion gevonden die weliswaar geen acuut gevaar opleveren, maar op termijn niet veilig zijn. De eigenaar van het stadion dient deze gebreken op te lossen’, aldus de burgemeester.

Klaartje Koorn stelde namens het CDA vragen omdat er onduidelijkheid was over het al dan niet sluiten van een tribune voor een wedstrijd van Vitesse. Marcouch laat desgevraagd weten waarom er onduidelijkheid heerste over de veiligheid: ‘De Zuid-tribune kon aanvankelijk niet visueel gecontroleerd worden op scheurvorming omdat deze ter plekke was bedekt met isolatiemateriaal. In tweede instantie is het isolatiemateriaal verwijderd en is geconstateerd dat er scheurvorming aanwezig was en dat voor een gedeelte nader onderzoek nodig was. Daarom is voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heerenveen op 8 mei geadviseerd om een deel van deze tribune uit voorzorg niet te gebruiken. Nader onderzoek heeft vervolgens aangetoond dat de tribune zonder risico gebruikt kan worden. Er was dus geen reden om de tribune verder afgesloten te houden.’

Koorn is blij dat de gebreken nu opgelost moeten worden. ‘Maar we houden het in de gaten want GelreDome is belangrijk voor de stad en de regio, niet alleen voor Vitesse maar ook voor concerten.’

Deel dit

Categorieën

Tags