Arnhem: ‘Het wilde westen van het oosten’ (video)

Featured Video Play Icon
9 juni 2022

‘Deze coalitie lijkt ondernemers, middeninkomers en gezinnen de stad uit te willen jagen’ reageert fractievoorzitter Klaartje Koorn op het nieuwe coalitieakkoord in Arnhem. ‘Want met de OZB verhoging, de stijging van de afvalstoffenheffing, en de parkeernorm die op 0 wordt gezet is er voor deze groepen geen plek meer in de stad.’

Woensdag debatteerde de gemeenteraad over de plannen van GroenLinks, D66, ArnhemCentraal, Partij voor de Dieren, Partij van de Arbeid en Volt. Natuurlijk staan er voor het CDA ook positieve punten in maar de negativiteit overheerst.

‘Er gaat bijna geen cent naar veiligheid en onze vrijwilligers worden niet eens genoemd. Beschamend’, foetert Koorn. ‘Alle kosten stijgen voor een groot gedeelte van onze inwoners. Je kunt een stad niet vergroenen, als de inwoners elk jaar verder rood komen te staan. Want in Arnhem is geen plek meer voor de schouders die de stad dragen. Huizenbezitters worden vogelvrij verklaard en gaan ook nog eens een kwart meer lasten betalen dan ze al doen. Het wilde westen van het Oosten’. Het CDA zal zich de komende 4 jaar inzetten voor een duidelijk tegengeluid.

Deel dit

Categorieën

Tags