CDA krijgt steun raad voor scherpere doelen afvalreductie

Diftar
16 juni 2022

Opnieuw ging het in de Arnhemse gemeenteraad over afval. Na het afschaffen van Diftar was een nieuwe afvalkoers noodzakelijk, voor ons milieu en onze portemonnee. Met de voorgestelde koers door wethouder Bob Roelofs toonde Arnhem weinig ambitie. Een doorn in het oog van het CDA.

Daarbovenop is er een nieuw coalitieakkoord in Arnhem waardoor de afvalstoffenheffing voor de Arnhemmer nog verder stijgt. ‘Wat een enorme troep hebben we ervan gemaakt met elkaar’, reageert fractievoorzitter Klaartje Koorn cynisch. ‘Ben ik eindelijk aan het scheiden, word ik er niet eens meer voor beloond.’

‘We moeten iets doen, we moeten ons een doel stellen om uit deze troep te komen.’ Daarom kwam het CDA met een voorstel om het ambitieniveau in Arnhem te verhogen naar jaarlijks 15 procent minder huishoudelijk afval dan het jaar ervoor. Een meerderheid van de gemeenteraad was het met het CDA eens. Het college moet er nu mee aan de gang.

Deel dit

Categorieën

Tags