Politiek bedrijven over de rug van onze boa’s

4 februari 2022

Het CDA stemde afgelopen week tegen de motie om religieuze uitingen toe te staan voor boa’s. Over de rug van mensen die zich inzetten voor de veiligheid in onze stad wordt politiek bedreven door Denk en D66. De buitengewone opsporingsambtenaren hebben via hun vakbond eerder aangegeven niet te zitten te wachten op aanpassingen aan het huidige uniform. Het woord uniform zegt het al. Het moet gelijk zijn voor alle gebruikers. Dit zorgt voor herkenbaarheid en de nodige uitstraling.

Het vergroot ook de veiligheid van de boa en voorkomt onnodige discussies en conflicten over het uniform op straat. Bij de scheiding van kerk en staat in ons land hoort ook een overheid die neutraliteit uitstraalt, net als bij de politie en onze militairen. Het CDA staat pal voor de veiligheid van onze mensen die handhaven en toezicht houden in onze steden.

Deze motie werd gestemd naar aanleiding van de Arnhemse aanpak tegen racisme en discriminatie. Laten we onze tijd en energie daarin steken. Het CDA prioriteert de jongste jeugd en hun ouders bij het tegengaan van discriminatie en racisme in Arnhem. Jong (af)geleerd is oud gedaan. Door onze aangenomen motie organiseert de gemeente een jaarlijkse dag voor leerkrachten en scholen om burgerschapsonderwijs over dit thema vorm te geven. Dit doen we samen met organisaties en groepen die zich inzetten hiervoor, zoals Vizier en Empowering Nisa.

Deel dit

Categorieën

Tags