Plannen Lauwersgrachtalliantie slecht alternatief maar beter dan niks

Foto: Stadstheater Arnhem
7 februari 2022

‘De nieuwe plannen Lauwersgrachtalliantie zijn een slecht alternatief maar beter dan niks’, dat is de reactie van Klaartje Koorn op de plannen voor vernieuwing van het Stadstheater. ‘Het is een plan C maar het is acceptabel omdat we anders te ver afraken van de intentie.’ Afgelopen week stemde een meerderheid van de gemeenteraad voor de vernieuwing van het standstheater ter waarde van 55 miljoen euro.

De oorspronkelijke plannen waren geraamd op 83 miljoen maar liepen later op naar 100 miljoen euro. De hogere kostenraming maken dat de uitvoering van de aanvankelijke plannen voor toekomstbestendige (gezamenlijke) huisvesting financieel niet haalbaar is. De ambitie van de Lauwersgrachtalliantie is een goede samenwerking tussen het Stadstheater, Introdans en Oostpool.

‘De aanpassing die we als raad doen voor een kleine zaal zijn wel essentieel. Daarom stellen we voor het bouwen van een kleine zaal in het Stadstheater € 455.000 per jaar beschikbaar vanaf 2026’, aldus Koorn. ‘Investeren in cultuur, maar ook in de voorwaarden die cultuur en cultuurinstellingen nodig hebben om tot bloei te blijven komen, is dan ook een keuze die we als CDA zullen blijven maken. Wij geloven nog steeds dat een fysiek samenbrengen van de partners, zoals in het initiële plan Lauwersgracht Alliantie beoogd was, de meeste opbrengst voor de stad heeft. Het voorstel waar we nu voor kiezen, is daar vanwege de kosten, een aftreksel van.’

Deel dit

Categorieën

Tags