CDA bezoekt Arnhemse mondmaskersfabriek

3 februari 2022

CDA kandidaat Luc Groot (nr. 3) en raadslid Jan Hutten bezochten deze week de Arnhemse mondmaskersfabriek op bedrijventerrein IJsseloord. Een prachtige onderneming die voorziet in veilige mondkapjes en er maar liefst 1 miljoen per week kan leveren.

In de mondmaskersfabriek werkt een mix van Arnhemse inwoners, met name nieuwe Nederlanders, afkomstig uit bijvoorbeeld Syrië, Iran en Eritrea. Uit de gesprekken blijkt dat de taalvaardigheid van de werknemers toeneemt. Behalve het werk krijgen ze namelijk ook nog 4 uur taalles per week.

Voor een aantal medewerkers betekend dit ook een mooie opmaat naar nieuw werk. Daarmee stimuleert de mondmaskersfabriek zowel de volksgezondheid als een actieve integratie van een aantal Arnhemmers. Het CDA Arnhem heeft met belangstelling en interesse kennis genomen van dit mooie Arnhemse initiatief.

De mondmaskersfabriek is een onderneming van de Refugee Company die onder meer actief is in Arnhem. Deze instelling heeft als doel mensen met een vluchtelingenachtergrond te ondersteunen om economisch onafhankelijk en zelfredzaam te worden door werk te vinden.

Deel dit

Categorieën

Tags