Bij nieuwbouwprojecten moet er ruimte blijven voor de auto

16 februari 2022

Er komen fors veel woningen bij in de komende jaren. Onze fractie wordt gevraagd hoe we omgaan met woningbouw en parkeren. De meeste gemeenten garanderen bij nieuwbouw nu nog een parkeernorm van 1 tot 1,8 parkeerplaatsen per woning. Door de woningnood willen sommige partijen dit aantal in nieuwbouwwijken verlagen of zelfs naar 0 brengen.

Het is voor ons een utopie om te denken dat mensen geen auto meer zullen gebruiken. Anderzijds zien we ook dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van andere oplossingen zoals deelmobiliteit, ov en fietsen. Dat juichen we van harte toe.

De vanzelfsprekendheid van parkeren in de woonomgeving zal zeker in het komend decennia blijven. Daarom moeten we in onze woningbouwplannen ruimte voor de auto blijven bieden, maar ook inzetten op de mobiliteit van de toekomst. Het is voor onze fractie niet of-of, maar en-en.  

Deel dit

Categorieën

Tags