Onze zorgen omtrent sekswerk in Arnhem

16 februari 2022

CDA Arnhem wil de sekswerkers graag helpen om veiliger te werken. Onlangs is er in de gemeenteraad een motie aangenomen over het voeren van een gesprek met de sekswerkers en het aansluiten bij de Sekswerk Alliantie Destigmatisering. Daar kunnen we natuurlijk niet op tegen zijn, maar toch hebben we tegen gestemd want  deze motie riep ook op tot een lobby voor volledig decriminaliseren van sekswerk. 

Als lokale fractie kunnen we niet goed overzien wat de Arnhemse raad met deze motie nu echt ‘vrijgeeft’. Want volledige decriminaliseren: tot waar gaat dat? Legaliseren we dan ook mensenhandel en uitbuiting van kwetsbare Arnhemmers? Wat doet dit in de keten en met de mannen en vrouwen in de prostitutie? 

In het rapport van project Emergo over het meervoudig aanpakken van georganiseerde misdaad staat het volgende: ‘Prostitutie is in Nederland is sinds jaar en dag een lucratieve markt voor de georganiseerde criminaliteit. De georganiseerde misdaad houdt een deel van de prostitutiebranche dan ook stevig in zijn de greep. Dit kan resulteren in mensenhandel, uitbuiting en gedwongen prostitutie.’

We willen de sekswerkers in Arnhem graag helpen om veiliger te werken maar we moeten eerst weten wat de gevolgen voor deze motie zijn en wat deze motie doet met bijvoorbeeld ondermijning, vrouwenhandel en uitbuiting.

Deel dit

Categorieën

Tags