CDA: rust moet terugkeren bij woonwagenkamp Bethaniënstraat

14 juli 2021

‘De rust moet wederkeren, het moet weer veilig worden bij het woonwagenkamp aan de Bethaniënstraat.’ Die oproep deed fractievoorzitter Klaartje van Dillen woensdag toen een aantal bewoners inspraken over de toekomst van het kamp.

Het kamp splitst zich figuurlijk in tweeën als het gaat over de herinrichting, daarom kan er nu geen ruime meerderheid gevonden worden voor een van de voorgestelde plannen. Het kamp letterlijk in tweeën snijden lijkt bijna wel de enige mogelijkheid te zijn. Van Dillen: ‘Zo’n smalle meerderheid geeft geen basis om nu een initiatiefvoorstel nu te steunen. Wij willen brede steun in het kamp hebben.’ Die brede steun voor het splitsen van het kamp lijkt er volgens de insprekers te zijn, maar moet nog worden teruggekoppeld met de rest van de bewoners.

Wat de gemeente als eerste moet doen is de gifbelt die op en om het kamp ligt saneren. Van Dillen: ‘Laten we nou eerst kijken hoeveel vierkante meter ruimte er daadwerkelijk is als de gifbelt verwijderd is. Dan pas kunnen we goede vervolgplannen maken. Die gifbelt moet weg.’

Waarschijnlijk wordt pas na de zomer een definitief besluit genomen over de herinrichting van het terrein. ‘Wat we als gemeenteraad straks ook gaan kiezen, iemand gaat hier niet tevreden zijn, het salomonsoordeel’, aldus Van Dillen

Deel dit

Categorieën

Tags