Reactie CDA Arnhem op perspectiefnota

8 juni 2024

De gemeente Arnhem stevent op een groot financieel ravijn af. En als CDA kijken we met groeiende zorg naar de voorstellen en scenario’s van het college in de perspectiefnota om hiermee om te gaan.

“Laten we eerst doen wat we als gemeente moeten doen”, reageert fractievoorzitter Klaartje Koorn. “In deze situatie, heeft de stad behoefte aan een heldere, consequente en sterke visie. Dit college moet duidelijke keuzes maken voor vandaag, terwijl ze morgen niet uit het oog verliest. Dat betekent dat we als stad nu de broekriem goed moeten aanhalen en zullen moeten prioriteren. Maar wat zien we in deze nota en de voorstellen van dit college? Het college zocht de afgelopen jaren aandacht met persoonlijke stokpaardjes en ladingen proefballonnetjes, die bakken vol geld kosten. Dat wordt in deze nota in stand gehouden. Denk aan schoolmoestuinen, onnodig dure verkeersingrepen en extreem duurzame woningen.”

Wat het CDA betreft moet de basis op orde zijn, meer hoeft en kan nu niet. “Hetgeen we echt moeten doen in Arnhem, wordt niet of onvoldoende opgepakt. Dat zagen we eerder al, maar wordt nu nog pijnlijker duidelijk. Daarnaast nemen de lasten voor Arnhemmers schrikbarend toe. Zo betalen onze kinderen straks de rekening.” Luc Groot, aankomend raadslid, bedoelt met “de basis” het schoonhouden van de stad, de veiligheid op straat, voldoende maatschappelijke opvang, het ondersteunen van vrijwilligersorganisaties en mantelzorgers en het op peil houden van het onderhoud van gebouwen en openbare ruimte. “Deze perspectiefnota is visieloos en maakt geen toekomstbestendige keuzes. Elke wethouder heeft met een miniatuur kaasschaaf gewerkt en weigert de eigen paradepaardjes op te geven.”

Het CDA staat voor een betaalbare, toegankelijke stad voor inwoners, waarbij we zorgen voor en omkijken naar elkaar. Want dat is echt belangrijk.

Deel dit

Categorieën

Tags