CDA roept college op om Bridge to Liberation toch jaarlijks te organiseren

26 juni 2024

Een meerderheid van de gemeenteraad, waaronder het CDA, roept wethouder Bob Roelofs op om toch jaarlijks de Bridge To Liberation te organiseren. Dat bleek woensdag tijdens de behandeling in de gemeenteraad.

Het raadsvoorstel om Bridge to Liberation maar eens in de vijf jaar te houden viel een aantal weken geleden compleet verkeerd. Daarom namen partijen in de gemeenteraad, het CDA, GroenLinks, VVD, D66, SP, PvdA, Arnhem Centraal, ChristenUnie en Groep van den Broek actie. In het voorstel roepen deze partijen op om met een nieuw plan voor de herdenking van de Slag om Arnhem te komen.

In het plan staat onder meer om jaarlijks de Bridge to Liberation Experience te organiseren. Dat mag in reguliere jaren kleinschaliger zijn en in de kroonjaren zoals afgelopen jaren. ‘Dit voorstel doet veel meer recht aan alle betrokken organisaties’, meldt fractievoorzitter Klaartje Koorn. ‘ De Bridge to Liberation Experience bij de brug is bij uitstek een voor Arnhem en de regio beeldbepalend evenement. Dit willen we niet verloren laten gaan.’

Deel dit

Categorieën

Tags