Klaartje Koorn stopt als fractievoorzitter en vertrekt uit de gemeenteraad

1 mei 2024

Klaartje Koorn stopt als fractievoorzitter van het CDA en vertrekt uit de gemeenteraad van de gemeente Arnhem. Woensdag heeft ze burgemeester Ahmed Marcouch verzocht haar per 3 juli 2024 te ontslaan. ‘Het doet mij enorm veel verdriet, maar ik doe het vooral met trots. Na het overlijden van de vader van mijn kinderen in 2023 kies ik nu voor rust binnen mijn gezin en daarmee ook voor de kinderen. Ik weet dat ik hiermee de juiste keuze maak.’

Tot de zomer blijft Koorn in functie als raadslid en fractievoorzitter om de fractie tijd te geven om alles onderling goed in te richten en te verdelen.

Koorn is sinds tien jaar actief als raadslid, twee jaar als commissielid en was sinds 2020 fractievoorzitter. ‘Ik kijk met dankbaarheid terug op de jaren die ik de stad heb mogen dienen en met veel genoegen op de samenwerkingen binnen en buiten de raad. Met veel warmte denk ik aan de inwoners die ik heb mogen ontmoeten, steunen of horen. En natuurlijk ook met veel genegenheid aan de collega’s die ik al die jaren de mijne heb mogen noemen.’

Koorn gaat met haar nieuwe samengestelde gezin ook Arnhem verlaten. ‘De stad is mij in het hart verweven. Ik ga het enorm missen. Arnhem blijft altijd mijn thuis.’ Later zal de fractie bekend maken hoe de taken worden verdeeld. Wel is al bekend dat fractievolger Luc Groot de vrijgekomen raadszetel in zal nemen.’

Deel dit

Categorieën

Tags