Mogen we nog een vuurtje stoken in onze tuin?

18 april 2024

‘Mogen we nog een vuurtje stoken in onze tuin?’ Die vraag stond woensdag centraal tijdens een commissievergadering. Na alle hectiek rondom het verbranden van een Koran wil het college van de gemeente Arnhem de regels rondom het stoken van vuur aanpassen. ‘Maar wat betekent dat voor ons als inwoner’, vraagt fractievoorzitter Klaartje Koorn zich hardop af.

Het college wil de Algemene Plaatselijke Verordening voor het stoken van vuur voor de gemeente Arnhem aanpassen. Daarin staat: ‘Hiermee staan we alleen sfeervuren in vuurkorven en terrashaarden toe.’

‘Dit is te vaag’, vindt Koorn. ‘Mijn ene buurvrouw vindt een vuurtje in de korf erg sfeervol, de ander schreeuwt al snel moord en brand. Wat wordt hier nou mee bedoeld, wat mag wel, en wat mag niet.’ Tijdens de vergadering deze week stelden veel fracties deze vraag. In een volgende vergadering geeft burgemeester Ahmed Marcouch antwoord op deze en andere vragen die zijn gesteld.

Deel dit

Categorieën

Tags