Veel kritiek op plannen om Bridge to Liberation om de vijf jaar te houden

3 april 2024

Het raadsvoorstel om Bridge to Liberation maar eens in de vijf jaar te houden vallen compleet verkeerd. Dat werd woensdag duidelijk tijdens een ronde tafelgesprek met betrokken partijen en raadsleden. Insprekers geven aan dat de gemeente met het raadsvoorstel, de plank hiermee volledig misslaat.

‘Wethouder Bob Roelofs doet er goed aan dit raadsvoorstel terug te nemen als hij vanavond de reacties hoort’ aldus fractievoorzitter Klaartje Koorn van CDA Arnhem.

Voorzitter Bart van Meer van de Stichting Bridge To Liberation wond er geen doekjes om. ‘Bridge to Liberation is veel meer dan een bobofeestje waar alcohol wordt geschonken (vrije quote uit BMC rapport). Dit onderzoeksrapport is niet representatief.’ Volgens hem heeft het evenement grote waarde voor de stad. Hij stelt de gemeenteraad dan ook voor de keuze. ‘Of we gaan bezuinigen en je krijgt nooit meer zo’n mooi evenement terug of we behouden dit iconisch evenement waar jaarlijks 22000 mensen op af komen.’

CDA Arnhem zal dit collegevoorstel niet kunnen steunen. ‘Nee absoluut niet’, vindt Koorn. ‘We vinden wel dat er goed moet worden gekeken naar de kosten. Wellicht moeten we de voorschriften wel aanpassen. Ik ben erg benieuwd waar het college in de beantwoording mee komt.’Deel dit

Categorieën

Tags