Arnhem wil crisisdienst in de nacht voor alle jongeren

28 juni 2023

De Arnhemse gemeenteraad wil een crisisdienst in de nacht voor alle jongeren. Een motie van CDA Arnhem waarin hiertoe wordt opgeroepen werd door de hele gemeenteraad aangenomen.

Raadslid Scott van den Broek: ‘Steeds meer jongeren staan onder behandeling bij een jeugdzorg organisatie, maar slechts twee van deze zorgverleners leveren een crisisdienst tijdens de nacht. Dit kan ertoe leiden dat jongeren ’s nachts zonder zorg en begeleiding komen te zitten of zelfs op straat moeten overnachten.’

In het televisieprogramma “Bureau Arnhem” was te zien dat de zorg gedurende de nacht vaak onbereikbaar is. Dat moet veranderen volgens Van den Broek. ‘Het college moet nu gesprekken in de regio gaan voeren voor wat betreft het 24 uur beschikbaar hebben van een crisisdienst voor álle onder behandeling staande jongeren. Deze gesprekken moeten met de regio gevoerd worden omdat de gemeente Arnhem samen met verschillende gemeenten in de regio haar zorg inkoopt.’

Voor het CDA en gelukkig ook de voltallige gemeenteraad van Arnhem is het helder waar wij onze prioriteit aan geven. De beschikbaarheid van een permanent beschikbare crisisdienst voor alle jongeren.

Deel dit

Categorieën

Tags