Verbod op consumentenvuurwerk, grote show in Arnhem

13 oktober 2022

Na jaren aandringen van het CDA komt het college van de gemeente Arnhem nu met een voorstel om vanaf volgend jaar geen consumentenvuurwerk in Arnhem toe te staan en te kiezen voor een grote vuurwerkshow.

Raadslid Scott van den Broek: ‘In 2019 is op verzoek van het CDA al onderzoek gedaan naar vuurwerk in de stad. Duizenden Arnhemmers deden daar aan mee. Daaruit bleek dat tweederde overlast ervaarde en driekwart voor een lokaal vuurwerkverbod is in combinatie met 1 grote vuurwerkshow. Daarom zijn we blij dat het college nu eindelijk deze stap zet.’

Vanaf volgend jaar december zal het nieuwe jaar in Arnhem worden ingeluid met een professionele vuurwerk- en lichtshow voor alle Arnhemmers. Het afsteken van consumentenvuurwerk wordt dan verboden. Van den Broek: ‘Dit voorstel doet recht aan de oproep van hulpdiensten die jaarlijks een toename zien in het aantal vernielingen, verwondingen en helaas ook overlijdens. En dankzij de vuurwerkshow behouden we de traditie die ons verbroedert en samenbrengt.’

Deel dit

Categorieën

Tags