Tekort aan vrijwilligers dreigt in Arnhem

12 oktober 2022

Er dreigt op korte termijn een groot tekort aan vrijwilligers in Arnhem. Wethouder Mark Lauriks komt op verzoek van CDA Arnhem op korte termijn met een raadsbrief over vrijwilligersbeleid.

Zowel het CDA als de wethouder maakt zich grote zorgen over een naderend vrijwilligerstekort. Was in 2019 nog 33 procent van de inwoners actief als vrijwilliger is dit in 2021 gedaald naar 28 procent. De verwachting is dat de cijfers dit jaar nog lager zullen uitvallen.

CDA Fractievolger Luc Groot: ‘Dit is een zeer verontrustend signaal omdat deze Arnhemmers helpen met allerlei sociale een maatschappelijke taken in de stad. Ze zorgen ook voor verbinding tussen onze inwoners. Minder actieve mensen heeft grote gevolgen voor alle verenigingen en stichtingen. Hier moeten we snel met steunmaatregelen komen op basis van een goed plan.’

Deel dit

Categorieën

Tags