Elden krijgt beschermd dorpsgezicht

Elden
19 mei 2022

Elden krijgt een beschermd dorpsgezicht. Een motie van onder meer CDA Arnhem zorgt er voor dat het erfgoed van Elden beter beschermt en behouden wordt voor de toekomstige generatie.

Het aanwijzen van het deel ten noorden van Elden als beschermd dorpsgezicht zorgt voor betere bescherming van het gebied en het voorkomen van ongewenste ontwikkelingen. ‘Tuurlijk willen we in Arnhem ook huizen bouwen, maar sommige dingen moet je koesteren’, reageert fractievoorzitter Klaartje Koorn. ‘Onze vrijheid, onze keuzeruimte, ons groen en onze historie moeten we koesteren. Gelukkig hebben we een slimme raad die weet wat te koesteren en wat te doen. Daar zien we hier een goed voorbeeld van.’

De motie werd ingediend door CDA, VVD, Arnhem Centraal, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en D66.

Deel dit

Categorieën

Tags