Arnhem moet culturele hotspot worden

Featured Video Play Icon
5 maart 2022

CDA Arnhem wil dat Arnhem de culturele hotspot van de regio wordt. Dat willen we bereiken door meer grote evenementen naar de stad te halen en het afschaffen van de toeristenbelasting.

Lang stond Arnhem bekend als de culturele hoofdstad van het Oosten. Dit vraagt echter wel om continue aandacht en investeringen. Het nieuwe Stadstheater en Focus zijn niet meer weg te denken uit ons centrum. We zien uit naar het gerenoveerde Museum én blijven voorstander van de Lauwersgrachtalliantie als de thuishaven én broedplaats voor artistiek en cultureel Arnhem. 

Maar we moeten ook Arnhem Zuid niet vergeten. Met Meinerswijk (het Central Park van Arnhem) en de woningbouwinspanningen in de afgelopen decennia verdient zuid een breder aanbod aan horeca, ondernemers en inwoners met meer financiële draagkracht. Zonder een gezonde mix zullen wijken op termijn verloederen en dat zal (zie onze visie over verrommeling op straat) ook achter de voordeur merkbaar worden. We moeten de brug slaan tussen zuid en noord. 

Daarnaast koesteren we de meer dan 16.000 bedrijven die Arnhem rijk is, met enkele grote en veel kleine parels. Daarom staan we voor een krachtige lokale en een sterke regionale economie, waarin we de bestaande ondernemers willen behouden en nieuwe moderne, duurzame en hightech ondernemingen willen aantrekken.

Deel dit

Categorieën

Tags