CDA Arnhem wil team Gele Strijders

Featured Video Play Icon
19 februari 2022

CDA Arnhem gaat voor een team van Gele Strijders. Deze stadsmariniers zijn mensen met mandaat in de wijk die de verbinding vormen tussen bestuur, gemeente en de straat. Op deze manier moeten inwoners van Arnhem zich thuis en veilig voelen.

Voor het CDA gaan leefbaarheid en veiligheid hand in hand. In wijken waarin de leefbaarheid slecht is, en de sociale controle minder, voelen mensen zich minder veilig. En kijkend naar de criminaliteitscijfers is dat vaak terecht ook. Wij vinden dat de gemeente in deze wijken extra moet investeren.

Samen met de politie moeten mensenhandel, drugs- en andere zware criminaliteit worden afgestraft. Onze boa’s staan voor de aanpak van hufterig gedrag. Maar we staan ook voor het bieden van kansen, vooral aan jongeren die nog de mogelijkheid hebben om te kiezen tussen het goede of het slechte pad,

Een team van Gele Strijders, ambtenaren met mandaat op straat. In de wijken waar dat nodig is, moeten zij de verlengde arm van gemeente en burgemeester vormen. Problemen pakken ze effectief, doelgericht en met maatwerk aan.

Deel dit

Categorieën

Tags