Zorgen over verkeersveiligheid rondom Daltonschool Confetti

6 januari 2022

CDA Arnhem maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid rondom de Daltonschool Confetti in de wijk Schuytgraaf. Sinds dit schooljaar is de bassischool met meer dan 400 kinderen verhuist naar een nieuwe locatie. Fractievoorzitter Klaartje Koorn: ‘De ontstane verkeerssituatie baart de bewoners en het CDA zorgen.’

De verkeerswerkgroep Daltonschool Confetti heeft een enquête opgesteld die inmiddels door meer dan 400 bewoners van de Schuytgraaf is ingevuld. Daarin komt naar voren dat verschillende verkeersknooppunten rond de school als onveilig worden ervaren.

Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering stelt het CDA vragen aan het college over de ontstane verkeerssituatie rondom de school. ‘Wij willen van het college weten welke stappen ze gaan nemen om de kinderen van de school te beschermen tegen deze onveilige situatie’, reageert Koorn. ‘Daarnaast willen we weten of er in het verleden acties zijn ondernomen om deze situatie te voorkomen en of het college zich herkent in de onveilige situatie.’

Deel dit

Categorieën

Tags