Verkeersplan Insula Dei brengt kinderen en omwonenden in gevaar

24 november 2021

‘CDA Arnhem maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van meer dan 2000 kinderen in Arnhem-Noord.’ Die oproep deed commissielid Scott van den Broek woensdag in de raadsvergadering.  Er zijn namelijk plannen om het bouwverkeer voor de nieuwbouw van 36 appartementen van Stichting Insula Dei midden door dichtbevolkte wijken en langs basisschool De Boomhut, de Julianaschool en het Beekdal Lyceum te laten lopen.

Het CDA heeft hierover woensdag 24 november vragen gesteld in de gemeenteraad. In de beantwoording wilde de verantwoordelijk wethouder niet ingaan op een alternatief verkeersplan dat de scholen mijdt. Het CDA wacht het overleg tussen scholen, bewoners en Insula Dei dat volgende week plaatsvindt af. Mocht hieruit geen alternatief verkeersplan komen, dan wil het CDA dit onderwerp opnieuw in de gemeenteraad bespreken.

De hoofdingangen van de drie scholen liggen allemaal aan de beoogde route voor het bouwverkeer, voorgesteld door Insula Dei. Elke dag komen en gaan er zo’n 2100 kinderen lopend of per fiets naar deze locaties, en pendelen ook tussen de locaties. Daarnaast werken er meer dan 200 mensen.

Vanuit de scholen, omwonenden en ouders komen signalen dat zij het verkeersplan en de voorgestelde maatregelen zwaar onvoldoende vinden en dit plan te veel veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Dit hebben zij ook laten weten aan Insula Dei en CDA Arnhem. Het CDA wil een alternatief verkeersplan dat bijvoorbeeld via de hoofdingang van het Insula Dei terrein loopt.

Deel dit

Categorieën

Tags