Eerst investeren, daarna bouwen in Kronenburg (video)

17 november 2021

De gemeenteraad sprak woensdag over de doorontwikkeling van Kronenburg. Inzet van het CDA is om de wijkbewoners daar bij te betrekken. Voor het CDA is extra draagvlak essentieel. ‘We willen eerst investeren in de wijk en de omgeving en dan pas woningen bouwen’, vertelt raadslid Jan Hutten. ‘Niet eerst jaren bouwen en over 5 of 10 jaar pas de wijkverbeteringen, we moeten laten zien een betrouwbare overheid te zijn.’

‘Daarnaast is onze inzet dat het aantal woningen wordt gereguleerd en dat het aandeel koop- en huurwoningen in balans is’ meldt Hutten. ‘Minimaal 50 procent koopwoningen zodat inwoners langer blijven hangen in de wijk en op die manier betrokken blijven. Met meer koopwoningen halen we meer draagkrachtige mensen naar Kronenburg.’

Kijk hier naar de toelichting van Jan Hutten: Eerst investeren, daarna bouwen in Kronenburg – YouTube

Deel dit

Categorieën

Tags