‘Wij zijn geen Sinterklaas voor Arnhemse criminelen die Gelrepas misbruiken’

20 oktober 2021

‘Het CDA wil geen vrije besteding van de Gelrepas. Wij gaan als Arnhemse gemeenteraad toch geen Sinterklaas spelen voor Arnhemse criminelen’, aldus raadslid Jan Hutten. Hij maakt zich ernstig zorgen over het misbruiken van de Gelrepas. ‘De Gelrepas is er voor om gezinnen met een laag inkomen te helpen aan activering en het meedoen aan sport of cultuur. Het budget van 200 euro per gezinslid is om bijvoorbeeld het lidmaatschap te betalen.’

Onlangs spraken AM supportteam, Stichting Leergeld, Jeugdfonds Sport en Cultuur en Personal Training de Arnhemse gemeenteraad toe over het gebruik én misbruik van de pas. ‘We horen dat de pas wordt ingeruild voor drugs, of dat het hele budget op de pas alleen gebruikt wordt voor dure merkkleding. Dat is toch belachelijk en schiet het doel voorbij’, aldus Hutten.

‘Wij stellen voor dat het huidige budget op de pas niet meer vrij te besteden is. Wellicht is het zelfs een goed idee om dit te regelen via sportverenigingen.’ Via een PvdA-CDA motie wordt opgeroepen om met de insprekers een nieuwe regeling ingaande 2022 uit te werken. Waarbij juist het actief zijn in verenigingsverband voorop staat. In combinatie met budget waarbij kleedgeld voor gezinnen met een laag inkomen mogelijk is.

Een meerderheid van de gemeenteraad  is het met het CDA eens en stemde woensdag voor een motie om de Gelrepas te gebruiken waarvoor die is bedoelt.

Deel dit

Categorieën

Tags