CDA maakt zich grote zorgen over energierekening Arnhemmers

6 oktober 2021

CDA Arnhem maakt zich grote zorgen over de energierekening van vele duizenden gezinnen in onze stad met lage inkomens, oftewel energiearmoede. ‘Door de hoge gasprijs en slecht geïsoleerde huizen in onze stad maken wij ons ernstig zorgen over deze gezinnen’ stelt raadslid Jan Hutten. ‘Daarbij gaat het niet alleen om de energierekening maar ook om de gevolgen voor hun dagelijks functioneren.’

CDA Arnhem trekt daarom nu bij de gemeente aan de bel. ‘Wij zijn benieuwd of er bijvoorbeeld regelingen zijn om deze gezinnen in zowel huur- als koopwoningen te ondersteunen’ vertelt Hutten die deze week enkele vragen hierover heeft gesteld aan het college van de gemeente Arnhem.

Onlangs heeft de gemeenteraad de Arnhemse aanpak energiearmoede vastgesteld. Hiervoor wordt  1 miljoen euro uit het klimaatfonds beschikbaar gesteld om de komende 3 jaar om 2.500 huishoudens te ondersteunen. Hutten: ‘Wij zijn benieuwd of dit budget wel genoeg is omdat we ook in De Gelderlander lezen dat tienduizenden huishoudens met deze problemen kampen. Wij willen nu van het college weten of dit genoeg is en of er extra budget beschikbaar kan komen.’

Binnen enkele weken komt het college met de antwoorden.

Deel dit

Categorieën

Tags