‘We moeten ondermijning nu de kop indrukken’

22 september 2021

‘We moeten haast maken om ondermijning in Arnhem snel de kop in te drukken’, dat benadrukte fractievoorzitter Klaartje Koorn woensdag nadat de gemeenteraad opnieuw sprak over het rekenkameronderzoek naar ondermijning. In de motie van het CDA die de gemeenteraad eind juni unaniem aannam moet het college per direct aan de slag. De motie kreeg woensdag een vervolg.

Ondermijning is wanneer criminelen gebruik maken van diensten van de bovenwereld. Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven.

‘De Rekenkamer heeft de situatie van ondermijning in Arnhem pijnlijk bloot gelegd’, verteld Koorn. ‘Als ik dan van de rekenkamer ook weer hoor dat Arnhem veel te weinig boa’s heeft en we als gemeente te weinig prioriteiten stellen, dan moet onze burgemeester Marcouch daar nu echt mee aan de slag.’

Verder meldde de Rekenkamer dat degene die (anderen) misbruiken ook in Arnhem wonen en dat je als gemeente moet laten zien dat veiligheid een groot issue is. Dat kan volgens de Rekenkamer onder meer door het aanstellen van Stadsmariniers. Koorn: ‘Het aanstellen van stadsmariniers die als tussenpersoon dienen tussen de gemeente en de inwoners staan wij achter, dat is zelfs een van de punten die we een plek in ons nieuwe verkiezingsprogramma willen geven.’

Volgende week, als de burgemeester aan het woord komt, wordt duidelijk wat de voortgang op de uitvoering van de motie is.

Deel dit

Categorieën

Tags