CDA wil snel actie na afschaffen Diftar

Featured Video Play Icon
15 juni 2021

Hieronder de spreektekst zoals fractievoorzitter Klaartje van Dillen deze benoemde in de gemeenteraad na het afschaffen van Diftar:

Een kleine meerderheid van de Arnhemmers wil helaas een einde van ons afvalsysteem Diftar, daarom gaan binnenkort de ondergrondse containers weer open. Toch weten we dat DIFTAR in die korte periode heeft geleid tot een betere scheiding en een sterke afname van de hoeveelheid restafval.

Het duurt wat ons betreft veel te lang voordat het college met nieuwe plannen komt voor het scheiden van afval. We vinden het dan ook echt een gemiste kans dat de gemeente de nieuwe plannen pas in het najaar presenteert.

Wij willen de Arnhemmers die minder afval produceren door hun afval te scheiden blijven belonen. Helaas kan dat niet meer in de portemonnee, maar wij willen wel dat ze hun werk niet voor niets doen. Wij willen daarom snel actie van de gemeente om die mensen te stimuleren en motiveren. Meer zit er niet in nu

Kijk hier de video: CDA Arnhem – Hoe nu verder met Diftar – YouTube

Deel dit

Categorieën

Tags