CDA Arnhem krijgt sneak preview Eusebiuskerk

Featured Video Play Icon
15 juni 2021

Een delegatie van het CDA bezocht zaterdag de Eusebius. Directeur Meike Verhagen leidde de CDA’ers rond over de bouwplaats en de glazen balkons. De kerk wordt helemaal gerestaureerd. ‘We hebben een ronde gemaakt door de kerk en over de bouwplaats want daar is een grote restauratie gaande’, verteld Verhagen. ‘Een stuk van de Arnhemse geschiedenis is weer zichtbaar geworden. Pas volgend jaar is alles voor het grote publiek zichtbaar.’

Volgens fractievoorzitter Klaartje van Dillen is de Eusebius volop in ontwikkeling. ‘Wij willen heel graag weten hoe het met de ontwikkelingen gaan en vinden het daarom heel fijn dat we met onze steunfractie deze sneak preview krijgen.’

Verhagen wil van de kerk een culturele topattractie maken. ‘We hebben nu al 30.000 bezoekers, de glazen balkons trekken heel veel bekijks. Het feit dat de kerk zoveel aantrekkingskracht heeft willen we nog fors uitbreiden. Onze ambitie is 100.000 bezoekers.’

‘We hebben voldoende aandachtspunten meegekregen waar we ons in de gemeenteraad hard voor kunnen maken’ besluit van Dillen.

Bekijk hier de video: CDA Arnhem – bezoek aan Eusebiuskerk – YouTube

Deel dit

Categorieën

Tags