Klein Londen in Schuytgraaf

25 januari 2018

Uiterlijk maart 2019 verhuist het European Medicines Agency, oftewel het EMA, het geneesmiddelen bureau van de Europese Unie vanwege de Brexit naar Amsterdam. Hier kan Arnhem een graantje van mee pikken denkt CDA fractievoorzitter Gerben Karssenberg.

Het gevolg is dat circa 900 gezinnen, om en nabij 3000 personen, met een riant inkomen woonruimte zoeken in Nederland. “Het zou mooi zijn als een deel van deze hoogopgeleide werknemers zich zou vestigen in Arnhem voor de draagkracht van de stad” vindt Karssenberg.

De wijk Schuytgraaf leent zich hier bij uitstek voor. Schuytgraaf kent al een Amerikaanse wijk, beschikt over een internationale school en een station. “Vanaf station Arnhem-Zuid is het maar 90 minuten reizen naar de Zuidas in Amsterdam, prachtig voor de nieuwe Londenaren” vervolgt de CDA voorman.
Het CDA ziet graag dat het college van Burgemeester en Wethouders zich inspant om Schuytgraaf te promoten bij de EMA werknemers en te lobbyen met de internationale school, het bedrijfsleven en de provincie.

Deel dit

Categorieën

Tags