Wel leuk zo’n Creatieve Corridor deel 2

18 september 2017

In april dit jaar kwam het onderwerp de Creatieve Corridor al voorbij in de raadzaal.
Helaas was het plan niet creatief genoeg.
Met name is er veel discussie over de toekomst van de Blauwe Golven, het kunstwerk van Peter Struycken waar veel parkeerplekken op zijn gerealiseerd.
Onderzoek wijst echter uit dat de blauwe golven langzaam slijten en het niet mogelijk is om het in originele staat terug te brengen.
De keuze waar wij voor staan is of geld te investeren in het kunstwerk om het enigszins weer tot leven te brengen of het aanpakken van de gehele omgeving die vooral grijs en grauw is.
Het PBA (Platform Binnenstad Arnhem) en de buurtbewoners zijn voorstander om de Blauwe Golven om te toveren naar een nieuwe en inspirerende omgeving.
Het CDA heeft eerder aangegeven hier wel voorstander van te zijn, echter is het wel van belang dat er in de omgeving voldoende geparkeerd kan worden.
Zodoende is het voorstel om daar eventueel een innovatieve dubbeldeks parkeerplaats te realiseren de moeite waard om te bekijken.
Een groene en frisse corridor, waarbij ArteZ, het Museum Arnhem, Introdans en Rozet kunnen gaan samenwerken en die recht doet aan de stad, daar bouwt het CDA graag aan mee.

Deel dit

Categorieën

Tags