Een wethoudersjaar in vogelvlucht

4 januari 2016

Op Facebook zien we ze nu over ons scherm voorbij komen: jouw jaar in een vogelvlucht. Ook ik heb mijn fotoboek ‘leeggemaakt’ en zo kwam mijn 2015 voorbij. Het was wel een jaar…
Een jaar dat begon met de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Arnhem en waar ik aanstaande jaar ook weer mee van start ga. De nieuwjaarsreceptie wordt nu samen met de stad georganiseerd, drie bedrijven hebben zich voor de aanstaande editie aan dit evenement verbonden zodat de traditie en vorm gewaarborgd is.
Een jaar waar tijd was voor vriendschap, lekker eten en een goed glas.
Een jaar waarin ik Arnhemmers in het zonnetje mocht zetten voor vrijwillig gedane inspanningen.
Een jaar waar 2 James’en werden geboren bij 2 vriendinnen van mij.
Een jaar met jonge bezoekers op mijn kamer, kinderen van mijn collega’s, altijd dol op de koe en de koektrommel, en jonge mensen die geïnteresseerd zijn in de politiek en kwamen snuffelen aan het bestuurderswerk.
Een jaar waar we als college te gast waren voor onze collegevergadering op bijzondere locaties zoals St. Hubertusslot in Park de Hoge Veluwe, en in aan een tafel in een tijdelijke B&B tijdens het leegstandsevenement Ruimte Koers.
Een jaar van handjes uit de mouwen om anderen eens te verwennen.
Een jaar van bomen planten, beelden onthullen, openingen van nieuwe initiatieven zoals stadsevenementen, en horecalocaties waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opgeleid worden om verdere stappen te maken.
Een jaar waar we met andere Airborne gemeenten het herinneringstoerisme rondom de Slag om Arnhem in gezamenlijkheid steviger neer hebben gezet.
Een jaar waar ik als eerste de waterstofauto van de Gemeente Arnhem mocht rijden.
Een jaar waarin ik steeds beter balanseer tussen werk, privé en ontspanning.
Een jaar van nieuwe ontwikkelingen zoals het terugbrengen van de Europese rivierkreeft in de bronnen van Arnhem (en ja, ze zijn te eten, formaat voorgerecht, maar daar nu niet voor bedoeld), hennep zaaien voor onder andere textiel.
Een jaar van veel werkgevers, ook Vitesse bezoeken en bevragen op de behoefte die zij hebben, en waar wij ze kunnen helpen voor het invullen van vacatures voor mensen die iets meer begeleiding nodig hebben om werk geschikt te maken. Werkgevers willen hier graag aan bijdragen en wij worden steeds beter in het ondersteunen hierin.
Een jaar waarin ikzelf, maar ook De Gelderlander mij optimistisch vindt.
Een jaar waarin groene belangengroepen elkaar vonden in het netwerk GroenArnhem.
Een jaar waarin ik de Rijnkade, de entree voor onze cruisegasten, nog steeds niet optimaal vindt.
Een jaar waarin we nieuwe bedrijven in Arnhem mochten verwelkomen.
Een jaar waarin mijn neefje voor het eerst in de F-jes zijn eerste grote verliezen, maar ook enorme overwinningen mocht behalen op het voetbalveld.
Een jaar waar we kunnen zeggen dat in Arnhem een oerbos tot ontwikkeling komt, we stoppen met actief beheer, houden alleen de wandel- en ruiterpaden veilig begaanbaar. Wij gaan het resultaat niet meer meemaken, maar de jong geborene dit jaar wel.
Een jaar waarin we de relatie met het Waterschap Rijn IJssel nog inniger hebben gemaakt, er stroomt nu een beek bij Insula Dei en met een ronde op de fiets door de stad hebben we de water- en hittestressopgaven van Arnhem laten zien, speerpunten ook voor het waterschap.
Een jaar van feestelijkheden rondom het gouden huwelijk van mijn ouders en het prille huwelijksgeluk van Mr. & Mrs. Van Dillen: Klaartje (CDA fractielid) en Frans.
Een jaar van mooie ontvangsten zoals bij Bronbeek, voelde alsof we bij een ambassade op bezoek waren, en ontvangsten verzorgen op Warnsborn waar de Common Grounders kennismaakten met Veluwe op Arnhemse grond en onze gemeentelijke filosofie Van Wijken Weten waar we de inwoners centraal stellen en ze daar 100 miljoen Euro voor vrijmaken.
Een jaar van prijsuitreikingen en lancering van boeken en magazines.
Een jaar van mijn huis weer up-to-date brengen, thuiskomen is nu nog fijner.
Een jaar waarin ik deelgenoot was van veel bijzondere Introdans momenten, zoals premières van prachtige balletten, maar ook de Gouden Zwaan voor Roel Voorintholt.
Een jaar waarin gestart is met rode lopers voor de binnenstad, als eerste het Johnny van Doornplein.
Een jaar omringt met kinderen bij het voorlezen en introducties van Nederland- en Engelstalige Airborne Doeboeken, zodat de herinnering van de Slag om Arnhem in leven blijft en het besef dat vrijheid een groot goed is.
Een jaar waar vrijheid en tolerantie heel dichtbij komt met de komst van vluchtelingen naar de Koepel, de warmte en gastvrijheid van buurtbewoners en ondernemers hartverwarmende ervaringen zijn.
Een jaar waarin gestart werd met bouw van woonprojecten, voorzieningen, maar ook de campagne ‘Staan voor een Baan’.
Een jaar waar ik weer trots was op mijn vriendin die zich met hart en ziel inzet voor Orange Babies, op de fiets in Afrika en in Nederland achter haar PC of in gesprekken.
Een jaar waarin mijn oude werktas is vervangen voor een nieuwe.
Een jaar van, niet heel uniek in mijn wethoudersleven, discussies, sparren en kennisdelen op allerlei gebieden bij organisaties, de gemeenteraad, college, de fractie en ambtelijke organisatie.
Hèt jaar van de opening Arnhem Centraal en dè Huiskamer van Arnhem waar een gastvrij ontvangst in de stad een combinatie is van goede horeca en een complete VVV infobalie.
Een jaar van veel handen schudden ter kennismaking, welkom en bevestiging van gemaakte afspraken.
Een jaar waarin Arnhem in onze iconen Eusebius en ons eigen stadhuis 300 congresgasten mocht ontvangen voor het Nationaal Congres Openbare Ruimte.
Een jaar waarin ik de landelijke en lokale media mocht halen.
Een jaar waarin mijn jongste nichtje haar Plasdiploma haalde, zo knap!
Een jaar waar walstroom aan de Rijnkade een feit werd, een begin voor het optimaliseren van deze kade voor de cruiseschepen en rust voor de bewoners aan de kade.
Een jaar waarin we de laatste verjaardagen vieren in familiekring en proosten op de feestdagen en nieuwe jaar.
Ik weet dat ik memorabele momenten ‘vergeet’, stomweg omdat ze niet in mijn fotoboek waren opgeslagen, maar wel in mijn geheugen. Zoals de tweede editie van de Bridge to the Liberation Experience, een blijver. Mooie terrasmomenten deze korte zomer, fijne spontane ontmoetingen.
Kortom ik kijk terug op een heel fijn jaar met heel veel verschillende ervaringen, geniet daar enorm van en ben daar heel dankbaar voor.
Hoop voor jullie allen dat een vogelvlucht in gedachte of met foto’s net zoveel vreugde en dankbaarheid geeft en wens voor 2016 heel veel memorabele momenten!
Ine van Burgsteden
Wethouder CDA Arnhem

Deel dit

Categorieën

Tags